• Bestellingen boven €150,- gratis verzonden!
  • Speciaal handgemaakt voor jou kleine
  • Binnen 3 weken verzonden

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een mandje voor je baby. Je baby kan hierin slapen als je bij hem/haar in de buurt bent. Het bestaat uit een matrasje met een opstaande rand die je baby een geborgen gevoel geeft. Dit kan, net als inbakeren, je baby rustig krijgen. Deze opstaande rand kan ook gevaarlijk zijn. Je baby kan er met zijn/haar gezicht inrollen waardoor hij/zij minder tot niet meer kan ademhalen. Hou er daarom altijd zicht op.

Hoe was een babynestje?

Je kan het babynestje van baby creaties wassen op 30 graden. Droog hem NIET in de droger

Wanneer gebruik je een babynestje?

Babynestjes zijn enorm populair! Het gebruik van een babynestje heeft voordelen maar het is belangrijk dat je de veiligheid goed in de gaten houdt. Je kan hem gebruiken vanaf geboorte tot dat je baby ongeveer 6 maanden oud is. Gebruik hem in de box of leg hem bijvoorbeeld bij je op de bank. Een babynestje is ook ideaal om mee te nemen. Ga je op visite en wil je je baby lekker neer kunnen leggen om te rusten dan is een babynestje ideaal. Hij/zij heeft dan een geborgen plekje dichtbij je.

 

Het is afgeraden om een babynestje te gebruiken als je er zelf geen zicht op hebt. Zoals bijvoorbeeld in de nacht. Wil je je baby dichtbij je hebben als je slaapt? Gebruik hiervoor dan een co-sleeper dan kan je baby veilig bij je liggen.  

 

Kan je baby rollen? Dan is het nestje niet meer veilig om te gebruiken.